lauantai 5. joulukuuta 2009

Juhlien jälkeisiä :)


Päästiin viimein eilen asiaan kaason kanssa, eli itse hääsuunnitteluun :)
Varasimme koko perjantain häähömpötykseen ja suunnitteluun ja luonnollisesti tätä varten piti leipoa suunnittelumuffinsseja! Suunnittelumuffinssit on rakennettu suklaamuffinssien reseptillä, mutta sisuksesta löytyikin valkosuklainen yllätys. Päällä sokerikreemiä sekä nallekoristeita. Seuraavaa suunnittelusessiota odotellessa!

Ainoa asia, joka suunnittelusessiossa todettiin, oli että kutsukortteihin tulee jotenkin kuulumaan organzanauhat, mutta väreistä yms ei ole vielä varmuutta. Vielä tässä on aikaa :)

Tänään juhlittiin Möykyn, eli Aapo Urho Juhanin ristiäisiä. Ristiäisiin väännettiin yli 50 hengen kakku varmuuden vuoksi vaikka henkilöitä oli kutsuttu noin 24, menekki on tarjoiluilla aina ollut todella kova. Möykyn kakkua suunniteltiin ja viimeisteltiin vielä eilen keskiyöllä ja tänään koko komeus pääsi oikeuksiinsa.

Meiltä juhlapaikalle oli vain ruhtinaalliset kaksi tuntia ajamista, joten kakun viimeistely voitiin toteuttaa vain paikan päällä (virhe nro 1). Täytetyt kakut pakattiin siis aamusta autoon ja huristeltiin paikan päälle ajoissa. Harmi vain, että paikan päällä muillakin oli kova kiire viimeistellä juhlat joten napattuani oman päätyni pöydästä, ympärilläni hyöri kamalasti ihmisiä puuhaamassa omia asioitaan (virhe 2). Kärsivällisyys oli koetuksella, valitettavasti :( Suurimman virheeni tein, kun oletin paikan päältä löytyvät juuri tietynlaiset välineet kakun kuorruttamiseen (virhe 3). Tämän ansiosta voin vispaamiseen menikin yllättävän paljon aikaa ja koko homma piti keskeyttää kun aika alkoi loppua kesken. Kreemi jäi siis valitettavasti hiukan kellertäväksi, eikä sitten loppusähläyksissä pinnasta tullut ihan sellaista kuin kotona tehtynä... Seuraavan kerran taidan tyytyä vain vispiin koristelussa :)

Kakun makuna siis vadelma-valkosuklaamousse, perus sokerikakkupohjaan. Koristelu sokerikreemia sekä leivontakaupasta ostettua valmista sinistä fondanttia. Autoista sekä pupusta en saanut parempaa kuvaa kiireen vuoksi, mutta elintarviketussi sekä sininen glittertussi on ollut kovassa käytössä.

Seuraavaa kakkua ei ole vielä tiedossa, mutta piparkakkutaloa olemme uhanneet yhdessä rakentaa eli sitä odotellessa ;)

1 kommentti: