lauantai 12. kesäkuuta 2010

Kevätkiireitä ja leipomisia

Kevät meni vauhdilla ohi ja valitettavasti kirjoittelu jäi kaiken muun alle. Nämä muutamat kuukaudet ovat olleet todella stressaavia mutta toisaalta moni keskeneräinen asia on viimein saatu päätökseen. Tämä blogaaja valmistuu viimein aikuispuolelta Liiketalouden tradenomiksi ja viimeisteli opinnäytetyönsä nyt kevään aikana. Vastaavasti kaiken humun keskellä päätimme sitten ostaa asunnon joten tässä pari kuukautta on melkein itku silmässä on pistetty asuntoa kokonaan uusiksi, kylpyhuoneista ja keittiöstä alkaen. Onneksi aika on kuitenkin riittänyt leipomiselle ja tässä onkin näitä "koottuja herkkuja", joita näinä kuukausina olen ehtinyt tekemään.Ensimmäisenä esittelen tälläkin blogilla jo kysellyn tissikakun. Avomieheni halusi jotain hieman erilaisempaa syntymäpäivilleen ja pyynnöstä tein hänelle tissikakun :) Täytteenä oli mansikka-banaanikreemi (hänen lempparinsa) ja päällä fondanttia. Koristeet on tehty marsipaanista. Oli hyvää tosin herätti joitain hieman hilpeitä kommentteja :D

Tässä kootusti muita juhlien tarjoiluja, eli valkoherukka juustokakku ja lisäksi fetapiirakka.


Ennen muuttoa on ehditty leipomaan, tässä vielä puolukka-valkosuklaamuffinssit (joita suosittelen lämpimästi kokeilemaan!), sekä liivatteeton valkosuklaakakku.
Äitini on poikkeuksellinen nainen, hän ei pidä kaakaon mausta. Tämän vuoksi valkosuklaaherkut on meillä varsin yleisiä :) Tässä äitiä varten tehty valkosuklaakakku, tällä kertaa liivatteellinen. Kakun päällä on yksinkertainen vadelmakastike, yksinkertainen mutta aina niin täydellinen yhdistelmä!

Tässä muutamia herkkuja mitä on ehditty tekemään, listalta puuttuu vielä mansikkatorttu, marjakakku, eilen tehty voileipäkakku, sekä tietenkin erään ensi viikolla valmistuvan blogaajan valmistamat kakut ja herkut pienimuotoisiin valmistujaisiin ;)

Noihin valmistujaisiin on tarkoitus kokeilla erilaisia häihin mahdollisesti tulevia kakkujen makuja. Netti on täynnä erilaisia täytteitä joten ongelmaksi tulee varmasti liian monta vaihtoehtoa :) Miten ihmeessä valita se täydellinen täyte? Ajattelin pitää pienet kakun maistiaiset kunhan kesä helpottaa, ja kokeilla erilaisia kakkuja ja täytteitä kavereiden kanssa. Siitä tulee sitten myös kyllä tänne blogiin kakut sekä kommentit esille!

Lupaan huolehtia blogistani nyt kun remontti alkaa olla loppusuoralla :) Ihanaa alkanutta kesää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti